GIA Diamond 鑽石​購買注意事項

GIA Diamond 鑽石購買注意事項


我們買GIA鑽石時到底要注意什麼問題?在那裡可以真正買到好的GIA鑽石呢?樓上鑽石店有咁多間到底那一間有好貨呢?畢竟消費者不是專業人仕就是網有許許多資料要了解鑽石4Cs係好容易的事,而要以學到嘅4Cs 知識去買到最優質嘅GIA鑽石咁真係唔够,一定要搵一間有信譽良好GIA鑽石供應商!


鑽石或者係其他嘅天然寶石都有一個共同點就是沒有兩粒完全一樣的,大家好多時搵鑽石都係搵3Excellent以及無熒光無錯這是一個基本嘅條件,但不是所有的3Excellent以及無熒光GIA鑽石都是好的,當中仲有許多學問,所以除了學習專業的知識外實際經驗都好重要,例如DiamondCut grade Excellent 一般消費者都會以為全部CutGrade Excellent 都會有差唔多嘅火彩,但事實上不是,要準確知道鑽石的火彩,一定要通過專業嘅儀器去分析.所以大家在買鑽石時候一定要注意!


另外一個大家比較關注嘅就係淨度,大家買鑽石現時一般都會攞起放大鏡自已看一下粒鑽石到底有什麼內含物,它的大小以及位置在那裡,客人通常喜歡無黑花同埋細D啦仲有係側邊,呢個係最多人知道嘅方向,但係大家仲要注意內含物會唔會影响鑽石嘅火彩!下次去睇石記得問多句.


AmeliaDiamond 好喜歡在千萬粒鑽石中為客人選出一粒真正優質嘅鑽石,這是我們的專業可以為有要求的你服務是我們最開心的事.今日係3-4個月以來再一次在AMELIADIAMOND網站上分享文章!我自已睇左一下我們以前發表的文章點擊量,我自已都不太相信,有的文章有接近10000次的閱讀!係呢度多謝大家嘅支持!我哋會努力為大家寫作更多專業嘅鑽石相關文章!


Thankyou for your support!

15/08/2015



聯絡我們

+852 6498 8538


GIA鑽石報價歡迎查詢!


地址:九龍尖沙咀百利商業中心商場

    

               

        Copyright 2011- 2015 Amelia Diamond Limited. All Rights Reserved | www.DiamondRing.hk